Trilbodems

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken
WAM Holland

Laatste nieuws over trilbodems op BulkOnline
Laatste nieuws over trilbodems op BulkOnline

Stel een vraag over trilbodems op BulkForum
Stel een vraag over trilbodems op BulkForum

Vraag een offerte aan voor trilbodems op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor trilbodems op BulkOnline


Trilbodem
Trilbodem onder silo

De trilbodem heeft als hoofddoel het in de silo opgeslagen product gelijkmatig te doen zakken en af te laten storten.De toepassingen zijn vaste stoffen in poeder of granulaatvorm vanuit opslagtanks zoals silo's, trechters, cellen.


Inhoud

Beschrijving

De trilbodem bestaat uit een afvoerkegel vervaardigd uit staal of roestvast staal, een afdichtingsring uit een gegoten polymerverbinding met onder-en bovenflens, flexibele ophangpunten om de trilbodem op te hangen aan de gelaste siloflens en 1 of 2 trilmotoren.


Functie

Elk onderdeel van de trilbodem heeft zijn specifieke functie om een regelmatige materiaaldoorvoer te verkrijgen. De siloflens moet zorgvuldig worden gelast zodat de trilbodem zuiver horizontaal kan worden opgehangen . De afvoerkegel met deflector vertegenwoordigt het trilgedeelte en zorgt er voor dat het product gelijkmatig wordt afgevoerd zonder stagnatie. De afdichtingsring dient om de ruimte tussen de silokegel en de trilbodem hermetisch af te sluiten en te verhinderen dat de trillingen op de silo worden overgebracht. De ophangingen vangen de trilbodem op tesamen met de materiaalkolom die er zich boven bevindt. 1 of 2 trilmotoren zorgen ervoor dat met de juiste frequentie trillingen overgebracht worden op de trilbodem zodat we een gelijkmatige afvloeiing verkrijgen van het opgeslagen product.


Technische eigenschappen

  • Q = 5 tot 320 m3/h
  • Afmetingen vanaf Ø 400 mm tot 3000 mm
  • Constructiemateriaal: Staal A37, RVS 304 en 316.
  • Afdichtingsringen zijn verkrijgbaar in een polymeruitvoering die is geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie of voor hoge temperaturen.


Opties