Mokermolens

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Laatste nieuws over mokermolens op BulkOnline
Laatste nieuws over mokermolens op BulkOnline

Stel een vraag over mokermolens op BulkForum
Stel een vraag over mokermolens op BulkForum

Vraag een offerte aan voor mokermolens op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor mokermolens op BulkOnline


Mokermolen met de deuren open
Mokermolen in een meelfabriek
Hokermolen met vast hamers
Rotoren in revisie
Hamermolen rotor

Een mokermolen is een machine die materiaal verkleind d.m.v. snel ronddraaiende mokers, die eventueel scharnierend met de rotor verbonden zijn. Mokermolens zijn uitermate geschikt is om plakkerige en clustervormende materialen tot kleinere deeltjes te vermalen. Onderin bevindt zich een zeef, die het product afvoert zodra de gewenste korrelgrootte is bereikt.


Inhoud

Werking

Met een mokermolen die bestaat uit een rotor en snel ronddraaiende hamers kunt u het aangevoerde materiaal uiteenslaan in kleinere deeltjes. Die deeltjes vallen door een zeef en u kunt ze verder laten verwerken in uw proces.


Toepassingen

De mokermolen is oorspronkelijk ontwikkeld voor de deeltjesverkleining van mineralen, maar kent intussen een breed scala aan toepassingen. Zo wordt het onder meer gebruikt bij het vermalen van graan, en bevindt zich een mokermolen in een autoversnipperaar voor het recyclen van autowrakken. Met hoge snelheid verkleinen is geschikt voor een groot aantal afvalmaterialen, delen van bomen en hout uit de sloop. Ook vinden ze hun toepassingen het verwerken van slakken in huisvuilcentrales. Hierdoor worden de fracties beter geschikt voor het scheiden.


Voordelen

  • Hoge verwerkingscapaciteit
  • Stationaire en mobiele typen
  • Eenvoudig
  • Veel soorten materiaal te vermalen


Nadelen

Ze hebben als nadeel dat ze veel stof genereren en dat de korrelgrootte van het product nogal varieert. Ze zijn ook niet erg efficiënt en kunnen nogal wat warmte ontwikkelen.


Zie ook