Condensdrogers

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Laatste nieuws over condensdrogers op BulkOnline
Laatste nieuws over condensdrogers op BulkOnline

Stel een vraag over condensdrogers op BulkForum
Stel een vraag over condensdrogers op BulkForum

Vraag een offerte aan voor condensdrogers op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor condensdrogers op BulkOnline


Condensdroger

Een condensdroger is een apparaat waarbij vochtige lucht overgaat in water en drogere lucht door middel van afkoeling. De lucht condenseert het water op het koude deel van de machine. Het water wordt daarna via een waterslang, op afschot, afgevoerd.


Toepassingen

Condensdroging is een natuurlijke manier om bouwmaterialen te ontvochtigen. De kans op krimpscheuren en overdroging is door deze natuurlijke methode uitgesloten. Condensdrogers zijn zeer geschikt bij hoge Relatieve Vochtigheid (R.V. van meer dan 50%) en een hogere temperatuur. De temperatuur dienen hoger dan 6°C te zijn.


Nadelen

Nadeel van condensatiedrogers is het sterk afnemend rendement met het afnemen van het relatief vochtgehalte van de proceslucht. Ook is toepassing bij temperaturen lager dan ca. 6ºC niet interessant, omdat condenserend vocht nu zal bevriezen, waardoor extra voorzieningen nodig zijn welke altijd de levensduur van de ontvochtiger nadelig beïnvloeden.


Werking

Hart van de condensatiedroger is een warmtepomp, welke vochtige proceslucht afkoelt tot onder het dauwpunt van de passerende lucht. Dit is de temperatuur tot waarop de lucht moet worden afgekoeld om verzadigd te raken. Onder deze temperatuur treedt condensatie op. De ontvochtigde lucht wordt weer opgewarmd met de energie welke de warmtepomp onttrokken heeft tijdens het afkoelen van de lucht en het condenseren van vocht. De uit de ontvochtiger tredende lucht is nu geschikt om weer vocht op te nemen uit het droogproces.