Bandlossers

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Laatste nieuws over bandlossers op BulkOnline
Laatste nieuws over bandlossers op BulkOnline

Stel een vraag over bandlossers op BulkForum
Stel een vraag over bandlossers op BulkForum

Vraag een offerte aan voor bandlossers op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor bandlossers op BulkOnline


Binnenzijde bandlosser
Lichtgewicht bandlosser

Een bandlosser of bandtrailer is een bulkwagen met een transportband aan de binnenzijde van de bak. Zo hoeft een bandlosser niet te kantelen als een kipper.


Inhoud

Constructie

De opbouw van het systeem bestaat uit een speciale geïsoleerde kipperbak welke aan de onderzijde is voorzien van een hydraulisch aangedreven transportband van een specifiek voor de toepassing ontwikkeld hoogwaardig rubber. De losband is uitermate geschikt voor het lossen van droge stoffen als asfalt, zand grind en gebroken puin.


Voordelen

  • Door gebruik te maken van een losband is kippen overbodig. Hierdoor zijn de beperkingen welke traditionele kippers ondervinden in tunnels, onder bomen, bovenleidingen, matrixborden, verkeerslichten, overgangen en andere belemmeringen in de hoogte verleden tijd.
  • Ook stabiliteitsproblemen tijdens kippen op een ongelijke ondergrond word ondervangen door niet te kippen.
  • De constructie van de opbouw heeft een laag eigen gewicht. Hierdoor zal het netto laadvermogen aanzienlijk meer zijn dan een traditionele kipper.
  • Door het ontbreken van een hydraulische cilinder aan de voorzijde kan de opbouw kort achter de cabine beginnen dit geeft een betere verdeling van de aslast.


Werking

De bandlosser is ontwikkeld voor mobiel transport van droge stoffen of voedingsmiddelen zoals uien. Door de vorm van de bak en de breedte van de losband wordt het medium in het midden van de hopper gestort. Door de methode van leveren treedt minder segregatie van het mengsel op.


Toepassingen

Naast voedingsmiddelen is het systeem ook geschikt voor het transport van asfalt, zand, grind en gebroken puin. Het is hierbij mogelijk om een afgemeten deel van de lading te lossen of de lading nauwkeurig te verdelen over een bepaalde afstand. De gehele lading wordt snel en zonder slip tussen band en lading gelost. De totale lostijd is hierdoor vergelijkbaar met een traditionele kipper.


Video